Ny tron på plats

Nya badrumsmöbler är någonting som jag skrev om för inte så länge sedan – badrummet är en hjärtesak för mig. Jag vill att det ska vara så snyggt och fint som möjligt. Jag har faktiskt arbetat vidare på badrummet, men den här gången var det inte badrumsmöbler det gällde utan någonting mycket viktigare. Själva kronan i badrummet, juvelen. Elle snarare tronen. Det jag talar om är förstås den heliga toalettstolen och det är en ny sådan som införskaffats den här gången. En riktigt fin och, vilket är nog så viktigt, bekväm sak. Bäst av allt: den var inte speciellt dyr heller!

Enkel klassiker
Det hela började med att jag tittade runt lite på nätet efter olika inredningsdetaljer till badrum. Sedan hittade jag en massa intressanta toaletter hos Badshop, och så var jag fast. Jag funderade länge på om det inte vore på sin plats att skaffa en vägghängd toalett, men jag kom på andra tankar. När det gäller toaletter så tror jag det är bäst att hålla sig rätt så basic och lita på de gamla klassikerna. Så ni kan nog gissa redan nu vad det blev för något. Just det, en toalett från Gustafsberg. Inte direkt helt unikt (är det Sveriges vanligaste toalett? Jag skulle nog tro det!), men det kvittar lika. Enkel, funktionell, inte speciellt dyr och den gör det den ska utan att krångla. Jag valde en Nautic, och fick den för under 3,000 kronor. Som hittat!

Vattenskada undviken!
När jag installerade toaletten passade jag också på att anlita en rörmokare för att kolla alla rör och ledningar och så. Detta slutade med att han gjorde en del renoveringsjobb. Han sa att det inte var någonting som var direkt trasigt – ännu. Men att risken för läckage var markant, vilket skulle kunna leda till vattenskador. Så det var riktig tur att jag fixade en ny toalettstol, även om det i slutändan kostade lite mer än jag räknat med, i och med att rörmokaren ville ha betalt och så. Men det var det värt, och om det betyder att jag undvek en dyr vattenskada så sparade jag ju, faktiskt, pengar på hela affären.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *