Laminatgolv – prisvärt, tåligt och vackert

Jag skulle vilja prata lite om min kärlek till laminatgolv. Ska du lägga nytt golv och vill ha ett golv som både är billigt, slitstarkt och väldigt snyggt så tycker jag definitivt att du ska ta dig en titt på laminatgolv. De finns i en mängd olika utseenden som är gjorda för att se ut som andra material, som till exempel ekparkett eller skiffergolv, och de är väldigt naturtrogna. Golven har till och med olika strukturer, som exempelvis trä med sågmärkseffekt, och det finns också olika nivåer av glansighet. Det betyder att du kan hitta precis det golv som du vill ha.

Laminatgolv är också enkla att lägga, de håller länge och de står emot mindre olyckor. Har du barn eller husdjur är ett laminatgolv ofta mycket mer förlåtande än den äkta varan. Frågar du mig så passar ett laminatgolv in i alla inredningar och stilar, och det är just precis för att det finns så många olika alternativ att välja mellan. Laminat är helt enkelt möjligheternas golv.

Kolla in Golvshop om du är nyfiken på vilka olika utseenden det finns för laminatgolv: http://www.golvshop.se/c/golv/laminatgolv/

Här finns det också en liten film som visar hur enkelt det är att lägga laminatgolv.

Nu skiljer det kanske lite mellan olika tillverkare, men man ska ju se till att köpa ett laminatgolv som är enkelt att lägga. Kan du lägga golvet själv sparar du mycket pengar och det är som sagt inte alls speciellt svårt. Frågar du mig är laminat bland det enklaste man kan lägga, och i kombination med att det är väldigt prisvärt, att det är ett tåligt golv och att det finns i så många vackra varianter så är det enligt mig ett självklart val i många lägen.

En annan sak som jag också tycker är väl värd att ta upp är att laminatgolv har en låg bygghöjd, vilket är idealiskt för modernisering av bostaden. Golvet är också lätt att hålla rent och det är även lämpligt för golvvärme. En sak bör man dock tänka på och det är om man vill lägga laminatgolv i våtrum. Det går, men då ska man försäkra sig om att det är ett speciellt våtrumslaminat så att man inte får några tråkiga överraskningar sedan.

Har du golvfunderingar?
Jag jobbar inte bara med möbler utan kan också erbjuda dig råd och tips gällande en helhetslösning där vi går igenom vad du skulle kunna göra för att golv och väggar ska bli roligare. Jag gillar enkla lösningar, och laminatgolv är precis en sådan sak. Det är ett enkelt och prisvärt alternativ som på ett kick kan förvandla ett rum från tråkigt till vackert. Kontakta mig gärna så berättar jag mer om hur vi tillsammans kan skapa ett hem som du trivs i!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *