Handtillverkat är speciellt

Jag gillar handtillverkade saker. De ser ofta bättre ut och är mer hållbara än sådant som är massproducerat. Givetvis inte alltid sant, och allting kan inte handtillverkas. Att handtillverka en modern dator, till exempel går inte. De som bygger själva köper ju färdiga delar och sätter ihop, vilket okej, till viss del är handtillverkat, men den absolut största delen av jobbet är ju gjort av maskiner. Annat var det för 30 – 40 år sedan då den som byggde sin egen dator behövde vara en riktig, riktig entusiast och kunnig om elektronik. Men nu är det inte datorer jag tänkte tala om även om de är användbara och så, och till och med kan se bra ut.

I stället tänkte jag tala om brödrostar. Det är definitivt inte någonting som brukar förknippas med hantverk. Men det finns en brödrost som är handtillverkad, Dualit från England. Dualit är nu inte bara en brödrost utan kommer i flera olika modeller. Jag skulle vilja säga att de flesta av dem ser bra ut och att alla definitivt har charm och ett utseende som sticker ut. Jag brukar rekommendera Dualit brödrostar när jag inreder om jag ser att kunden i fråga har en eller flera brödrostar (brödrostar som oftast är både massproducerade, billiga och tråkiga). Visst kostar Dualits brödrostar lite mer, men det man får är kvalitet och väldigt snygg design. Många tycker att det är värt det, inte minst för att en Dualit-brödrost imponerar på de flesta gäster.

Vilken är då min favorit-Dualit? Ja, jag gillar flera av dem men den jag har själv är lite av en brödrostarnas Rolls Royce: Dualit Brödrost Classic 6-Skivor Original. Visst, den är dyr, deras dyraste modell, men den är samtidigt kvalitet och fantastisk design. Det faktum att den tillåter rostning av sex skivor samtidigt gör den också perfekt för större familjer. Med en vanlig tvåskivors kommer ju alltid någon eller några att få vänta lite extra länge på sitt rostade bröd, och vem vill väl det? För den större familjen som älskar rostat bröd så är Dualit 6-skivors ett givet val. Kvalitet ner i minsta detalj och ingen behöver vänta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *